2013 - Hallstatt-Firenze

A Kéri család hétvégi kiruccanása - 2013. júl. 26-29.

Irány a túlsópart, Hallstatt! Már jön a hajó értünk. Hallstatt a kikötőből fotózva. A híres temető. A katolikus templom belseje a szárnyas oltárokkal.
Látkép az evangélikus templommal. A katolikus templom altemplomában található kápolna. Séta a drótkötélpályához. A felvonóból a kilátás csodálatos.
Egy kissé árnyékos kép a felső végállomáson. Egy panoráma kép a fenti lift mellől. Irány a sóbánya! A nejem épp sóbányászatra készen.
Dénes fiam a csúszdán. Örök gyerek! Dalma és én mágiára késztettük a sókristályt. Fényjáték a barlangi tavon. Amikor a fények bepörögnek!
Vezetőnk egy kezdetleges szerszámmal faragta a sót. Jó újra a szabadban lenni, és inni! Séta Hallstatt egyetlen utcáján. A látvány lélekzetelállító.
Dénes nem szereti, ha fényképezik. Hely hiányában a fákat a falakra futtatják. Beszűkül a főutca. Itt még a főtér is kisebb.
Dalma lányom kissé elfáradt. Itt még a hajó is Hallstatt. Elköszöntünk Hallstatt-tól. Viszlát! Nagy az öröm! Mondom, nagy az öröm! Dénes fiam fel akart húzni. Sikerült!
Dalma lányom Firenzében egy 'vicinális' mozdonnyal. A Santa Maria Novella templom Firenzében. A Santa Maria Novella templom bejárata. A Santa Maria Novella mellékoltára.
A firenzei dóm, a harangtorony és a Szent János-keresztelőkápolna. Dénes fiam így látta Firenzét a harangtoronyból. Dénes fiam így látta Firenzét a harangtoronyból. Dénes fiam így látta Firenzét a harangtoronyból.
A Museo dell'Opera del Duomo mozdulatlan márványszobrai. A Battistero di San Giovanni kupolája. Firenze címere a gabonatárolóból szentelt templom falán. A Palazzo Vecchio tornya az udvarról nézve.
A Palazzo Vecchio, előtérben Michalangelo Dávid-szobrának 1504-es másolata. A Loggia dei Lanzi a Világörökség része. I. Cosimo lovasszobra. A Szent Kereszt (Santa Croce) bazilika kertje.
A Santa Croce bazilika. Dalma lányom, mint Pinocchio. Várakozás a Neptun-kútnál, a Piazza della Signoria téren. Az Ufizzi képtár árkádja alatt.
A Ponte Vecchio az Arno folyón. Motoros találkozó volt épp az Öreg hídnál. A Ponte Vecchio forgataga. Egy édes-keserves fotó a Ponte Vecchio zajában.
Visszarévedés a múltba - az Arno folyó felett. A Pitti-palota hatalmas sziluettje. Egy fotó a Palazzo Pitti árkádja alól. Utcakép, háttérben a Palazzo Vecchio (Régi Palota).
A Loggia del Mercato Nuovo, azaz az Új piaci csarnok. A Cattedrale di Santa Maria del Fiore (Liliomos Mária Székesegyháza) belülről. A Dóm kupolája. Lenyűgöző! A Cattedrale di Santa Maria del Fiore és jómagam.