2012 - Erdély

2012. augusztus 17-21. - ahogy én láttam

Reményik Sándor sírjánál a Házsongárdi temetőben. Dsida Jenő sírboltjánál a Házsongárdi temetőben. A Házsongárdi temető Kolozsváron. A Fogarasi-havasokban.
Jön a lift. Nyárádszentimrei házigazdáinkkal: Szabadi Károllyal, Bernivel, a lányukkal és Csillával. Az a kopár vidék már Oláhország. Az 1200m hosszú alagút kijárata.
Újra a magyar oldalon - a 2040m-en található Bilea-tó. Lepillantás a Transzfogarasi útra. Lányom a szédítő mélységgel. Dalma és Berni a Bilea-tónál.
Egy laza fészbukos lájk. Mi, Karival és Csillával a világ tetején. A székelyberei napokon: Bernadett, Anett, Eszter és Dalma. Élménybeszámolón a nyárádszentimrei kántorral, Losonczi Lóránddal.
A lányok fagyiznak: Bernadett, Dalma és Eszter. A nyárádszentimrei csapat épp kötelet húz, és nyeri a kötélhúzást. A nyárádi lányok is kitettek magukért. A berei napokon a falvak főzésben is összemérték erejüket.
A falunapon még a egy jegyespárt is feltartóztattunk. Meg is lett az eredménye. Nyárádszentimrei utca-csendélet. A két barátnő, Dalma és Berni a nyárádi határszemlén. A nyugalom völgye - Nyárádszentimre.
Visszapillantva az erdőszélről a völgyre. Az erdőből egy fészbukos lájk a frissen talált makknak. A szántóról egy közeli kép a templom felé. A mészkői unitárius templom.
Balázs Ferenc szobránál. A templom történetét Bálint Róbert tiszteletes úr meséli. A mészkői temető. Balázs Ferenc sírja a mészkői temetőben.
A kicsi ház helyéről lepillantva az Aranyos völgyébe.